Lessen

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
VINYASA YOGA
19:00-20:00 uur
(Evenementenzaa
Sporthal Riderfort – Ruddervoorde)
JAZZ
19:00-20:00 uur
BBB/Pilates
20:00-21:00 uur
(VBS De Kiem)
LINE DANCE 
20:15-21:45 uur
(beginners & gevorderden)
(Evenementenzaal -Riderfort Ruddervoorde)
Swing & Rock ‘n Roll
19:00 – 20:00 uur
Koppeldans gevorderden
20:00 – 21:00 uur
Koppeldans
Beginners
21:00 – 22:00 uur
(VBS De Kiem)

VINYASA YOGA op dinsdagavond van 19:00-20:00 uur
Met yogaoefeningen kom je opnieuw in contact met je innerlijke zelf (lichaam en geest) samen één geheel.
Yoga verlost je van alle stress, geeft je vervolgens opnieuw alle energie om verder te gaan met je leven. Aandacht voor wat er morgen komt. Via de ademhaling, ademen we in en denken aan wat voor ons het belangrijkste is, via het uitademen laten we alle chaos achter ons.
(Deze lessen gaan door in de Evenementenzaal Riderfort – 8020 Ruddervoorde.)

BBB ALLround op donderdag om :00 uur
Billen, Buik, Benen, gecombineerd met pilates-oefeningen, zorgen ervoor dat de spiertonus in het lichaam terugkeert. Gecontroleerde en correcte oefeningen staan centraal. Met de focus op de buik, lage rug en het bekken. Na verloop van tijd voel je je niet alleen sterker, maar zit je strakker in je vel en blijft je lichaam mooi in balans. Voor jong en oud, met of zonder sportervaring. (VBS De Kiem)

Line Dance elke woensdagavond om 20:15 uur voor beginners & gevorderden
Met een passie voor Country Dance en Muziek verwelkomen wij graag iedereen die het Country dansen wil aanleren en onder de knie wil krijgen. Country is voor iedereen toegankelijk, zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Op een fijne, leuke, plezante manier bewegen en doodgewoon de tijd uit het oog verliezen. Met de stappenteller, kom je hier moeiteloos aan 5.000 stappen. (Evenementenzaal Riderfort)

TrampoClass op woensdag (voorlopig on hold)
Waarom Trampoline springen? Via trampoline springen zet je alle spieren en lichaamscellen in beweging. De op- en neerwaartse bewegingen zorgen ervoor dat alle spieren opgespannen en ontspannen worden. Je verbrandt bij tien minuten trampolinespringen evenveel calorieën als bij een half uurtje joggen. Trampolinespringen is pure Fun en toch ook heel intensief trainen. Meer dan 45  minuten is er dan ook niet nodig om Fit te blijven.
(VBS De Kiem)

JAZZdance
Jazzdans is een Amerikaanse dansstijl die opkwam aan het begin van de vorige eeuw. Bij jazz ligt de nadruk op bewegen van lichaamsdelen, zoals hoofd, schouders, bekken en met licht gebogen benen. Jazz is een zeer dynamische dansvorm waarin verschillende aspecten als ritme, snelheid, techniek en kracht aan bod komen. Je vindt er de klassieke en moderne dans in terug, waar we ook de swingende Afrikaanse en strakke showjazztechnieken niet mogen vergeten. Ook de stoere moves van streetdance worden in deze les verwerkt. Benieuwd naar de jazzdance, kom dan zeker eens meedoen op woensdagavond om 19:00 uur in de VBS De Kiem

Start koppeldans (september 2021)
Dirk en Jenny nemen u mee in de wereld van het ballroom dansen. In deze lessen worden onder meer de swing, salsa, tango en latijnse dansen aangeleerd. Af en toe zullen ook dansavonden plaatsvinden. (zie kalender)
(VBS De Kiem)