Lessen

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
 Yoga

19:15-20:15 uur
NIEUW
AFWISSELEND
4xSalsa (start op 1 april)
4xStep Choreo
(start op 1 mei)

20:30-21:30 uur

 19:00-20:00 uur
Fit en Fun
(voor iedereen)
Line Dance
19:00 uur beginners &
20:00 uur gevorderden

Riderfort Ruddervoorde (Evenementenzaal)
NIEUW Zumba Strong
(vanaf 31 mei 2019)
19:00-20:00 uur
BBB/Pilates
19:30-20:30 uur

EveryStep
20:30-21:30 uur

(ook voor beginners)

TrampoClass
(Reserveren via website-inschrijvingen)
Les 1. 19:30-20:00 uur
Les 2. 20:00-20:30

NIEUW
X-CORE (vanaf 25 april 2019)

20:30 uur

20:00 – 21:00 uur gevorderden
Koppeldans (start op 18 januari 2019)
NIEUW
beginners van 21:00 – 22:00 uur
Yoga op maandagavond van 19:15-20:15 uur
Met yogaoefeningen kom je opnieuw in contact met je innerlijke zelf (lichaam en geest) samen één geheel.
Yoga verlost je van alle stress, geeft je vervolgens opnieuw alle energie om verder te gaan met je leven. Aandacht voor wat er morgen komt. Via de ademhaling, ademen we in en denken aan wat voor ons het belangrijkste is, via het uitademen laten we alle chaos achter ons.

Salsa op maandagavond van 20:30-21:30 uur (individueel)
4 sessies salsa, afgewisseld met 4 sessies Step choreo
Op maandag zal er de ene maand Salsa gegeven worden, de andere maand Step (zo wordt er zowel in de step als in de salsa een mooie choreo opgebouwd) Deze choreo wordt 4 weken aangehouden.
Salsa is een zeer populaire dans. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten Salsa, bij bFit bFun wordt hij in alle richtingen gedanst, voorwaarts, achterwaarts, zijwaarts, draaibewegingen, maar ook ter plaatse. Salsa is armen en voetenwerk, puur bewegen, dat betekent dat er ook geen vaste volgorde inzit. Voor wie houdt van sensuele, vlotte dansbewegingen komt in deze les zeker aan zijn trekken.

Step Choreo op maandagavond van 20:30-21:30 uur
4 sessies Step Choreo, afgewisseld met de Salsa.
Deze les omvat een steples met choreografie. Hier wordt in blokken gewerkt om deze later dan te mixen. Voor de iets ervaren stepper. Pure fun verzekerd. Zweef helemaal over de step en laat je meeslepen door de Allround Lesgeefster.

Fit en Fun: elke  dinsdag om 19:00 uur
Een BOOTCAMP interval training, een strategie welke is bedoeld om al uw prestaties en conditie te verbeteren door middel van hele korte trainingssessies. De Fit en Fun class heeft een zeer positieve invloed op de vetverbranding en het uithoudingsvermogen. Voor iedereen toegankelijk. Bij mooi weer buiten, in de winter binnen. (Onder begeleiding van onze persoonlijke trainer – LO leraar)

Start to Run: 10 lessenreeks (vooraf inschrijven via e-mail bfitbfun@gmail.com)
Start op  12 maart 2019

onder professionele begeleiding en met een aangepast voedings/trainingsschema in de hand bouw je langzaam een loopafstand op van 0 tot 5 km. De “Start to Run” is er specifiek voor mensen die nog geen enkele basis hebben betreffende het lopen. Hier wordt gestart met 10 lessen over 10 weken. (Vooraf in te schrijven voor de 10 lessen)

BBB Allround op woensdagavond van 19:30-20:30 uur
Billen, Buik, Benen, gecombineerd met pilates-oefeningen, zorgen ervoor dat de spiertonus in het lichaam terugkeert. Gecontroleerde en correcte oefeningen staan centraal. Met de focus op de buik, lage rug en het bekken. Na verloop van tijd voel je je niet alleen sterker, maar zit je strakker in je vel en blijft je lichaam mooi in balans. Voor jong en oud, met of zonder sportervaring.

EveryStep op woensdagavond van 20:30-21:30 uur
In de Step Cardio is alles mogelijk. Hier wordt gebruik gemaakt van de step, halters, … Aerobic spierverstevigende oefeningen met een warming-up, gevolgd door een intervaltraining, met of zonder de step. Aansluitend volgen steeds buikspieroefeningen. Een Cardio-workout!
Deze steples is ideaal voor de beginnende stepper want we starten steeds met een beginners choreo.

TrampoClass op donderdag (Reserveren via website-inschrijven)
Waarom Trampoline springen? Via trampoline springen zet je alle spieren en lichaamscellen in beweging. De op- en neerwaartse bewegingen zorgen ervoor dat alle spieren opgespannen en ontspannen worden. Je verbrandt bij tien minuten trampolinespringen evenveel calorieën als bij een half uurtje joggen. Trampolinespringen is pure Fun en toch ook heel intensief trainen. Meer dan 30 minuten is er dan ook niet nodig om Fit te blijven.

Line Dance elke woensdagavond om 19:00 uur voor beginners
Om 20:00 uur voor gevorderden
Met een passie voor Country Dance en Muziek verwelkomen wij graag iedereen die het Country dansen wil aanleren en onder de knie wil krijgen. Country is voor iedereen toegankelijk, zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Op een fijne, leuke, plezante manier bewegen en doodgewoon de tijd uit het oog verliezen. Met de stappenteller, kom je hier moeiteloos aan 5.000 stappen.
AANDACHT: deze les gaat door in de evenementenzaal van de sporthal Riderfort te Ruddervoorde (alle data onder nieuws)

X Core (vanaf 25 april 2019)
X CORE staat voor Extreme Core, een intensieve X CORE training waarbij effectiviteit en plezier samengaan.  De X CORE workout is een ultieme core training (de kern van rug-, buik- en heupspieren) met behulp van de XCO-Trainer. De XCO-Trainer is een rode buis die een bewegende massa granulaat bevat. Aan het begin en aan het einde van elke beweging zorgt de XCO-Trainer voor extra belasting van de spieren en bindweefsel door het hele lichaam. Dit speciale effect staat bekend als ‘Reactive Impact’ en biedt je de beste training voor je core!

Zumba Strong (vanaf vrijdag 31 mei 2019)
Zumba Strong of beter STRONG by Zumba!
In deze les wordt de lat iets hoger gelegd dan de gewone Zumba Fitness die iedereen intussen wel kent.
STRONG by Zumba maakt gebruik van de high intensity interval trainingsmethode zoals HIIT, maar het krijgt een leuke muzikale ‘Zumba twist’. Op die manier krijgt Cardiotraining een vlotte, stevige en swingende touch.

Start koppeldans (op vrijdag 18 januari 2019)
Dirk en Jenny nemen u mee in de wereld van het ballroom dansen. In deze lessen worden onder meer de swing, salsa, tango en latijnse dansen aangeleerd. Af en toe zullen ook dansavonden plaatsvinden. (zie kalender)